26 Már Moodle problémák minisorzat

Beharangozó

Úgy gondoltam indítok egy teljességgel rendszertelenül megjelenő minisorozatot, ami a Moodle-ben előforduló helyenként bosszantó, máskor megmosolyogtató problémákat és azok megoldásait taglalja.

A sorozat az 1.9-es Moodle problémáit dolgozza fel. Egész egyszerűen azért, mert ez az a rendszer amivel nagyobb tapasztalatom van és leginkább itt találkoztam a problémákkal.

El kell mondjam továbbá, hogy a tárgyalandó problémák egy része lehet csak nálam gond valamilyen beállításbeli dolog miatt. Amennyiben ilyet találtok, nagyon örülnék pár soros reakciónak, hiszen ezzel megkönnyítenétek a munkámat. Nem vagyon perfekt expert Moodle guru, szóval simán lehet, hogy benéztem valamit. Én azt gondolom az úgy jó, de közben mégsem és csak a melót csinálom magamnak. Na ilyenkor azért jó, ha valaki helyre tesz:)

A példákat illusztrálom majd képekkel, ha úgy adja videókkal. Minden példa egy éppen működő éles rendszerből származik, amelyet az egyik nagyon kedves ügyfelemnek üzemeltetek. Minden itt bemutatásra kerülő probléma nem az ő képzési programjának a problémája. 

Remélem sokat tudok segíteni hasonló cipőben járó üzemeltetőknek és sokat tanulunk majd egymástól.

Mondhatnám úgy is: Angolórát adok-veszek!

Moodle_skull