05 jan Újévi ajándék

Kedves olvasók, a következő ajándék nektek szól. Elkészítettem a GTD TiddlyWiki magyarítását, és szeretettel adom át nektek, néhány mintabejegyzéssel együtt. Használjátok egészséggel, szeretettel, remélem megkönnyíti majd a feladatokkal, határidőkkel folytatott folyamatos harcot. Jómagam évek óta szerelmese vagyok ennek a kis alkalmazásnak, mindig is gondoltam rá, hogy jó lenne minél több emberhez eljuttatni. Most itt van hát az alkalom. A fordítás elkészítésekor felhasználtam Jároli József, Magyar TiddlyWiki fordítását, hiszen a két alkalmazás azonos alapokon nyugszik. Ezúton is köszönöm neki.

Media_httpwwwhasznald_mudif

A TiddlyWiki valójában egy személyes webnotesz, amely igazából a felhasználó saját gépén futó html fájl (így offline is használható). Kezelése nagyon egyszerű, hasonlít egy wikihez, simán megnyomjuk a szerkesztés gombot és már el is készíthetjük a bejegyzésünket. A GTD pedig David Allen filozófiája az időmenedzsmentről, feladatmenedzsmentről. Nagyon egyszerű, nagyon rugalmas, mégis hatékony dolog ez, amely ha megtaláljuk a módját nagyon sokat segíthet az elfoglalt hétköznapokban teljesíteni feladatainkat. A GTD TiddlyWiki pedig ezt a módszertant követi felépítésével, és egyszerűségével.

A magyarított GTD TiddlyWiki fájl.

Letöltés után csomagoljuk ki és mentsük el a hasznald.html (bármire átnevezhető) fájlt abba a könyvtárba, amelyből később futtatni akarjuk. (írható legyen a könyvtár – pl.: Dokumentumok) Boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek!